Yagmura Karsı

Ilık bir günün akşamı, evimde, kahvemle sallanan sandalyemdeyim. Usul usul sallanırken günümü gözden geçiriyorum. 

Bugün dışarıdaydım. Aşırı yağmurlu bir gündü. Islanmayı hiç sevmeyen ben, özlediğim bir arkadaşımla buluşacağım için yağmura meydan okuyarak yağmurluk, şemsiye ve yağmur çizmelerimle kuşanmış, hücuma geçmiştim. 

Neden hücuma geçtim? Bir düşmanlığım mı vardı? Ne yazık ki evet. Yağmuru sevmiyordum. Çünkü İstanbul'da yaşarken şemsiye kullanmak mümkün olmuyordu; dipdibe insanlar, mümkün değil demir çubuklardan herhangi birini yanından geçen birine değdirmemek. İşe gidene kadar sırılsıklam oluyordum ve gün boyu üşüyordum. Yağmuru sevmiyordum çünkü, Ankara'da çoğu zaman akşam ayazında bastırır yağmur, Ankara'da büyüyen bu çocuğu akşam karanlığında çakan şimşekler çok korkuturdu. Sevilecek neyi vardı yani bunun?

Halbuki şakır şakır yağmasına rağmen bu kez beni hiç rahatsız etmedi. Havası ılıman bir ildeyim belki ondandır bilmiyorum ama yaşım ilerledikçe her şeye daha bir anlamlı baktığımı da düşünüyorum. Eskiden beni korkutan o gök gürültüsü, bugun beni bulutlara daha yakın hissettirdi. Yağmur ne kadar fazla ıslattıysa toprağın o kadar suya doyduğunu hissettim, mutlu oldum. Ardından görünen güneşse her şey yolunda diyordu sanki. 

Sahi normal mi bunlar? Evet normalde de pozitif bir insanım ama bu kadar anlam vermek fazla mı dersin?

Saat 23.12. Yatma saatime az kalmış. Epilepsi uykusuzluğu sevmez. Düzenli uyku en büyük kurtarıcılarımdan biri. Hafife alınmamalı kesinlikle. 

Yeni bir kitaba başladım bugün. Adı ''Momo''. Daha önce eşimin ablasının kitaplığında görmüştüm bu kitabı. Kapağı o kadar tatlı ki beni oku diyordu. Eşim ve o tam bir kitap kurdudur. Onların okuma aşkına, okuduğu kitap sayısına, okuma hızına erişebilmek için ben de üç sene önce düzenli bir şekilde okumaya başladım.İlk okuduğum kitap Harry Potter serisiydi.J.K.Rowling, yalın ve akıcı diliyle yeni başlayanlar için bence çok iyi bir seçim. 
Bu kitap saatleri öyle iyi geliyor ki hem dinleniyor hem de kendi dünyanda özgür bir şekilde o karakterlerle vakit geçiriyorsun. Bu da dipnot gibi küçük bir tavsiye olsun.

Hepimize iyi geceler
Sağlık bizimle olsun... 

Yorumlar

  1. Harry Potter candır

    YanıtlaSil
  2. Sayfanıza Ekşi'den ulaştım. Ben de son beş senedir epilepsi hastasıyım ve Momo favori kitabımdır (:
    @mimican

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takipte kal birlikte baş edelim ᕙ⁠(⁠ ⁠ ⁠•⁠ ⁠‿⁠ ⁠•⁠ ⁠ ⁠)⁠ᕗ

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sıcak ile Savasım

Epilepsi ve Psikoloji : Bipolar Bozukluk

Sizi Aurama Davet Ediyorum

Duygudurum Bozukluklarım

Epilepside Stres

Geçmisten Günümüze Epilepsi

Kendimle Bir Gün

Açılır Kapanır Kapı

Epilepsi Nedir?